Zomerse salade van witte bonen met warmgerookte zalm
- Internationaal, Salade
- 10-20 min.
Verrukkelijke salade van witte bonen met dunne plakjes snack-komkommer en warmgerookte zalm. Warmgerookte zalm kun je direct gebuiken en geeft een heerlijke smaak aan de salade.
De salade is aangemaakt met witte balsamicoazijn en olijfolie.
Het lekkerste is het als de salade de tijd krijgt om in te trekken.
De volgende dag smaakte de salade nog lekkerder.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 pot of blikje witte bonen (afgespoeld en uitgelekt) (plm. 380 gram)1 flink sjalotje, gesnipperd
1 of 2 snackkomkommers (afhankelijk van de grootte), in hele dunne halve plakjes (niet geschild)
2 lente-uitjes, in hele dunne ringetjes
plm. 150 gram warmgerookte zalm, in kleine stukken
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 eetlpels goede olijfolie
1 thelepel pitige mosterd
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels gehakte peterselie
Benodigdheden
Schaal voor de saladevergiet of zeef
Bereidingswijze
Spoel de witte bonen goed af en laat ze uitlekken in het vergiet.
Meng de witte bonen met de sjalotsnippers, dunne plakjes komkommer, peterselie en stukjes warmgerookte zalm.
Klop de olie, azijn. mosterd en peper goed door elkaar.
Meng dit door de witte bonen etc.
Laat de salade een tijdje goed intrekken. Af en toe omscheppen.
Serveertip
Lekker met boerenbrood of ciabatta.
Wat halve kerstomaatjes erdoor is ook lekker.