Togarashi saus

  • Japans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-08-2022
  • Togarashi saus

    Togarashi saus

    Togarashi saus

  • Togarashi saus

    Togarashi saus

    Togarashi saus

Deze romige togarashi-saus is perfect bij gegrild vlees of groenten, en het is ook nog eens makkelijk te maken.  Ook prima als dipsaus .  
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g kewpie mayonaise
50 g zure room
1 eetlepel togarashi-kruiden (je vindt dit op de meeste Aziatische markten of online)
1 eetlepel rijstazijn (of Mirin)
1 eetlepel Sriracha-saus
1 theelepel honing
¼ theelepel zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Klop in een middelgrote kom alle ingrediënten door elkaar tot ze goed zijn gecombineerd.
- Proef de saus en pas de kruiden naar wens aan.

Serveer de saus bij gegrild vlees of groenten of gebruik hem als dipsaus.

Bron

pinterest

Serveertip

Togarashi (唐辛子) is een soort Japanse chilipeper die het meest wordt gebruikt als specerij of smaakmaker in poedervorm. Het woord togarashi betekent "chili peper" of "hete peper".

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten