Kip Tetrazzini

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-08-2022
  • Kip Tetrazzini

    Kip Tetrazzini

    Kip Tetrazzini

Deze cheesy Kip Tetrazzini is het ultieme comfort food van de Italiaanse Amerikanen ! Maak het met zelfgemaakte room kippensoep , of gebruik soep uit blik wanneer U niet veel tijd heeft ! 

Serveer dit eens met lookbrood 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote kipfilet
2 tl Italiaanse kruiden
Zout en peper
2 eetlepels olijfolie

Saus :

2 Eetlepels boter
6 cl droge witte wijn
200 g champignons, in blokjes gesneden
½ gesnipperde gele ui
3 teentjes knoflook, fijngehakt
30 cl room- kippensoep (vers of blik)
30 cl. champignon roomsoep (vers of blik)
24 cl zure room
24 cl melk
150 g geraspte Parmezaanse kaas
200 g bevroren erwten

Pasta :

700 g spaghetti
350 g mozzarella kaas
Verse peterselie, om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snijd de kipfilet doormidden om twee dunnere stukken van gelijke grootte te krijgen
-Kruid elke kant van de kip met zout, peper en Italiaanse kruiden.
-Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en braad 5-6 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
-Zet opzij en laat 10 minuten rusten alvorens in hapklare stukken te snijden. Voeg alle sappen van de kip terug in de pan terwijl deze rust.

de saus :

-Verwarm de oven voor op 180°C
-Smelt de boter in dezelfde pan van de kip en voeg de wijn toe. Maak de bakresten van de pan los , dit geeft de saus veel smaak. Laat het 5 minuten zachtjes koken en laat het inkoken.
-Voeg de champignons en uien toe, bak nog 5 minuten. Voeg de knoflook toe, bak nog 1 minuut.
-Zet het vuur lager tot medium-laag.
-voeg de room kippensoep + de champignon roomsoep, Parmezaanse kaas, zure room, melk, erwten en in blokjes gesneden kip toe. Roer om te combineren en verwarm op laag vuur.

-Kook de spaghetti al dente, ongeveer 10 minuten.
-Doe de spaghetti terug in de pan waarin je hem hebt gekookt. Giet de warme saus erover en meng goed

-Breng de pasta over in een grote braadpan of grote ovenvaste pot. Garneer met mozzarella.
-Bak onafgedekt gedurende 15 minuten. Verhoog het vuur tot 200°C en verwarm gedurende 10 minuten of tot de bovenkant bubbelt en bruin begint te worden.
-Laat 5 minuten zitten. Garneer met verse peterselie en serveer!

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten