Glutenvrije en suikervrije brownie

  • Slanke keuken, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2022

Een chocoladebrownie die 100% verantwoord is.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 blik à 400 gram zwarte bonen
2 grote eieren
1 eiwit
3 el gesmolten kokosolie (geurloos)
5 el cacao
2 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
snufje zout
3 el agavesiroop
1 el vanille extract
1 gedroogde vijg
5 gedroogde dadels
15 amandelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine / staafmixermolentje
Bakpapier
Bakblik

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed een cakeblik met bakpapier, of vet deze in met geurloze kokosolie/olijfolie.
Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder de kraan totdat deze geheel schoon zijn en laat ze uitlekken.
Stop alle ingrediënten samen in een foodprocessor of het staafmixermolentje, met uitzondering van de vijg, dadels en amandelen.
Maal alle ingrediënten fijn totdat je een glad beslag krijgt. Wanneer het beslag goed en egaal vermengd is, kan het in het beklede cakeblik gegoten worden.
Hak de amandelen en snijd de gedroogde vruchten in kleine stukjes en verdeel dit over het beslag. Bak het geheel in 20-25 minuten af. Het is gaar wanneer een ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.
Het is het beste om de brownie eerst even af te laten koelen voordat je hem gaat snijden. Maar kan je niet zo lang wachten? Dan mag je ook direct aanvallen, want zowel warm als koud is deze chocoladesensatie onweerstaanbaar!
Deze brownie is heerlijk in combinatie met een schep kwark, honing, pindakaas, appelmoes of extra noten/gedroogde vruchten. Versier de brownie naar wens en genieten maar!

Bron

Fit.nl

Serveertip

De brownie kan in een luchtdichte trommel een week in de koelkast worden bewaard.
De brownie kan ook worden ingevroren. Verpak de plakjes brownie per stuk in aluminiumfolie, en haal ze weer uit de diepvries op de dag van gebruik.
Je kan de brownie heel gemakkelijk opnieuw opwarmen in de magnetron: 2 minuten op vol volume.
Het bakpapier is makkelijker te vormen als de deze eerst tot een prop vormt en even onder de kraan houdt. Schudt het overtollige water er af en voilá, het bakpapier vormt zich naar het cakeblik.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten