Braziliaanse Flan

  • Braziliaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2022
  • Braziliaanse  Flan

    Braziliaanse Flan

    Braziliaanse Flan

  • Braziliaanse  Flan

    Braziliaanse Flan

    Braziliaanse Flan

  • Braziliaanse  Flan

    Braziliaanse Flan

    Braziliaanse Flan

Eén van de  favoriete desserts in Brazilië ! Deze Braziliaanse vlaai wordt gemaakt in de blender en heeft maar 5 ingrediënten nodig!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 g suiker
8 cl water
2 blikjes zoete gecondenseerde melk ( circa 390 g)
84 cl volle melk
4 eieren
1 el vanille-extract
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 amerikaanse angel food pan 24 cm diameter (zie afbeelding) of een tulband vorm

Bereidingswijze

-Verwarm je oven voor op 185°C
-Smelt de suiker in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg na ongeveer 10 minuten, als het goudbruin is, het water toe en laat het al roerend zachtjes koken tot het een beetje dikker wordt.
-Giet de karamel in een 24 cm diameter Angel Food Pan en draai het om de bodem en zijkanten te bedekken. -Laat het een paar minuten staan ​​zodat het hard wordt. Het is belangrijk dat de karamel stevig wordt voordat je het vlaaimengsel toevoegt, zodat ze niet vermengen.
-Voeg de zoete gecondenseerde melk, melk, eieren en vanille-extract toe aan een grote blenderkan. Mix een paar minuten tot een gladde massa. (Als je niet alle ingrediënten kunt passen, verdeel ze dan gelijk in 2 porties!)
-Giet het vlaaimengsel in de 'angel food pan' en dek af met folie.
-Vul een grote bakvorm (een lasagneschaal werkt prima!) halverwege met water en plaats de 'angel food pan' erin.
-Breng het naar de oven en bak het au bain-marie gedurende 1 uur en 30 minuten of tot de bovenkant goudbruin is.
-Ik hou ervan om de pan een beetje te wiebelen om te zien of hij nog vloeibaar is. Soms moet ik het een kwartier extra laten staan.
-U kunt ook een caketester plaatsen om te controleren. Het moet er schoon of bijna schoon uitkomen.
-Laat de vlaai afkoelen en zet hem een ​​nacht in de koelkast om af te koelen.
-Om de vlaai uit de vorm te halen, gaat u met een mes langs de zijkanten en keert u hem voorzichtig om op een serveerschaal.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten