Braziliaanse scampi (CAMARÃO NO LEITE DE COCO )

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2022
  • Braziliaanse scampi (CAMARÃO NO LEITE DE COCO )

    Braziliaanse scampi (CAMARÃO NO LEITE DE COCO )

    Braziliaanse scampi (CAMARÃO NO LEITE DE COCO )

Een 30 minuten durende, romige en pittige One Pot scampi in kokossaus met gemengde groenten om over rijst of noedels te serveren. Het is gemakkelijk gemaakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g rauwe jumbo-scampi (ontdarmd, zowel schaal als staart verwijderd)
5 eetlepels plantaardige olie
3 tenen knoflook 1 fijngehakt en 2 grof gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
½ grote witte of gele ui gepeld en grof gehakt
1 grote oranje of rode paprika ontpit en in plakjes gesneden
100 g tomatenblokjes uit blik
2 blaadjes grote basilicum plus meer om te garneren
2 eetlepels gehakte koriander of peterselie plus meer om te garneren
24 cl kokosmelk uit blik
10 cl kippen- of groentebouillon
2 eetlepels limoensap (ongeveer 1 grote limoen, geperst)
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel zoete paprika optioneel
150 g roomkaas (de hoeveelheid hangt af van hoe romig je wilt)
1 rode jalapenopeper in dunne plakjes (optioneel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer

Bereidingswijze

-Doe de gepelde scampi in een kom met 1 eetlepel olie, een fijngehakt teentje knoflook, ½ theelepel zout en ½ theelepel zwarte peper. Meng goed door elkaar en laat marineren terwijl je de groenten kookt.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met 2 eetlepels plantaardige olie. Voeg de ui en paprika toe en laat ongeveer 3 minuten bakken.
-Voeg de 2 grof gehakte teentjes knoflook toe en bak ongeveer 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, basilicum en koriander/peterselie toe. Laat ongeveer 2 minuten koken. Doe de gekookte groenten in een blender en zet apart.
-Voeg de 2 resterende eetlepels olie toe aan de pan en bak de garnalen 2 minuten, draai ze dan om en bak nog eens 1-2 minuten of totdat ze roze beginnen te worden. Breng de garnalen over naar een bord of kom.
-Voeg de kokosmelk, kip/groentebouillon, limoensap, gemalen gember, paprika (optioneel) en het resterende zout en peper toe aan de gekookte, gereserveerde groenten en mix alles tot de groenten volledig gemalen zijn en het mengsel homogeen is.
-Breng het gemengde mengsel over in de pan en breng aan de kook; laat het vervolgens sudderen en kook ongeveer 5 minuten.
-Voeg de roomkaas toe en roer tot deze gesmolten is en de saus romig en homogeen is.
-Voeg de gebakken garnalen toe aan de pan en schep om.
-Garneer met basilicumblaadjes, gehakte koriander/peterselie en eventueel plakjes rode jalapenopeper.

Bron

pinterest chef = Denise Browning

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten