Braziliaanse Vinaigrette Salsa

  • Braziliaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-08-2022
  • Braziliaanse Vinaigrette Salsa

    Braziliaanse Vinaigrette Salsa

    Braziliaanse Vinaigrette Salsa

Als je ooit in een Braziliaans restaurant bent geweest, weet je dat de "vinagrete", of Braziliaanse Vinaigrette Salsa, een must is! Traditioneel geserveerd met feijoada of met gegrild vlees, kip of vis.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 grote ui, gesnipperd
4 tomaten, in blokjes gesneden
1 groene of rode paprika, in blokjes gesneden (optioneel)
50 g gehakte peterselie
6 cl witte wijnazijn
12 cl olijfolie
Zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng goed.
-Kruid met peper en zout en serveer.

Bron

Olivia Mesquita

Serveertip

1) De vinaigrette is nog lekkerder als je hem op kamertemperatuur (of in de koelkast) zo'n 30 minuten tot een uur laat rusten!
2) Brazilianen maken meestal vinaigrette-salsa met gele uien, maar je kunt hier je favoriete soort ui vervangen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten