Oesters met Parmezaanse kaas , verse kruiden, knoflook en linguine

  • Canadees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2022
  • Oesters met Parmezaanse kaas , verse kruiden, knoflook en linguine

    Oesters met Parmezaanse kaas , verse kruiden, knoflook en linguine

    Oesters met Parmezaanse kaas , verse kruiden, knoflook en linguine

Heerlijke oesters worden gepaneerd in een gekruide korst van panko en parmezaanse kaas, tot in de perfectie gebakken in tomatensaus en vervolgens geserveerd met verse linguine met knoflook en verse kruiden. Het is een decadente, restaurantwaardige maaltijd die gemakkelijk thuis te maken is in ongeveer 30 minuten ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DE OESTERS:
1 theelepel olijfolie (voor het invetten van de ovenschaal)
700 ml van je favoriete tomatensaus
200g panko paneer
100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
¾ tl gedroogde basilicum
½ tl gedroogde oregano
1 tl knoflookpoeder
een snufje zeezout en peper
8 oesters, gepeld en drooggedept
1 ei, losgeklopt
2-3 Eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
VOOR DE PASTA:
400 gram verse linguine gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
1 Eetlepel zeezout
2-3 eetlepels olijfolie
2 Eetlepels gehakte verse Italiaanse bladpeterselie
1 teentje verse knoflook, fijngehakt
een snufje zeezout en peper
VOOR HET SERVEREN:
Gehakte verse peterselie voor garnering (optioneel)
Vers geraspte Parmezaanse kaas voor garnering (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm je oven voor op 190°C
-Vet een middelgrote ovenschaal in met 1 theelepel olijfolie en giet de tomatensaus op de bodem van de ovenschaal.
-Meng de panko-kruimels met de geraspte Parmezaanse kaas, de basilicum, de oregano, het knoflookpoeder en het zeezout en peper in een middelgrote kom.
-open de oesters, spoel ze zorgvuldig af nadat ze uit de schelp zijn gehaald en dep ze droog met wat keukenpapier.
-Dompel elk van de oesters in het losgeklopte ei en vervolgens in het panko-mengsel en zorg ervoor dat ze zo dik mogelijk in het panko-mengsel zijn bedekt.
-Leg de gecoate oesters voorzichtig in de tomatensaus en verdeel ze gelijkmatig over de ovenschaal. Leg de oesters in de saus en bestrooi alles met de resterende 2-3 eetlepels Parmezaanse kaas.
-Bak de oesters onbedekt op 190°C gedurende ongeveer 22-26 minuten, of totdat het mengsel van panko en parmezaanse kaas licht begint te bruinen.
-Kook de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, zorg ervoor dat je het water goed zout met de eetlepel zeezout voordat je gaat koken.
-Giet de pasta af en meng met de olijfolie, gehakte peterselie, gehakte knoflook en zeezout en peper.
-Schep met een grote lepel de oesters en saus uit de ovenschaal en serveer over de verse pasta.
-Garneer eventueel met nog wat verse peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Bron

Canadian aquaculture

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten