Gegrilde Atlantische zalm met gemberglazuur

  • Canadees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2022
  • Gegrilde Atlantische zalm met gemberglazuur

    Gegrilde Atlantische zalm met gemberglazuur

    Gegrilde Atlantische zalm met gemberglazuur

Het gemberglazuur kan in enkele minuten worden bereid en voegt exotische Aziatische smaken en een vleugje warmte toe aan lokaal gekweekte Atlantische zalm. Zorg ervoor dat je zalm koopt met de huid erop om te grillen, het zal helpen de vis bij elkaar te houden terwijl hij kookt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 cl oestersaus
1 ½ eetlepel fijn geraspte verse gember
1 eetlepel bruine suiker
1 ½ eetlepel sojasaus
1 ½ theelepel sesamolie
4 Atlantische zalmfilets (met huid) elk ongeveer 200 gram
Plantaardige olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Klop in een kleine kom de oestersaus, gember, bruine suiker, sojasaus en sesamolie tot alles goed gemengd is.
-Dep elk stuk zalm droog met keukenpapier.
-Op indirect middelhoog vuur op een goed geoliede grill, bak de zalm met de huid naar boven gedurende 4-5 minuten of tot de vis gemakkelijk loskomt van de grill. Draai de zalm met een spatel om zodat de velkant naar beneden ligt. Bestrijk de boven- en zijkanten van de zalm royaal met het glazuur en bak nog 4-5 minuten.

- laat de zalm een paar minuten rusten voordat je hem serveert.

Bron

Canadian Aquaculture

Serveertip

Als algemene vuistregel: grill zalm 6-8 minuten voor elke centimeter dikte.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten