Pittige indische gehaktballetjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-08-2022

Een heerlijk recept voor indische gehaktballetjes op traditionele wijze. Deze zijn echt om je vingers bij af te likken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 bosuien
3 rode pepers
1 ei
4 el maïzena
500 g half-om-halfgehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
100 ml ketjap manis
5 el oestersaus
2 tl sambal oelek
1 el palmsuiker
1 el witte wijnazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
Zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze

Snijd de rode pepers en bosuien in grove stukken en maal ze kort in de keukenmachine. Meng de bosuien, de rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol balletjes van het gehakt.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, palmsuiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes. Laat de saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.

Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.

Bron

24 Kitchen

Serveertip

Het verschilt per ketjap hoe zoet/zout hij is. Proef van tevoren en verdun de saus eventueel met water, zodat het niet te zoet of te zout wordt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten