Gebakken mosselen met kaas en knoflook

  • Amerikaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-08-2022
  • Gebakken mosselen met kaas en knoflook

    Gebakken mosselen met kaas en knoflook

    Gebakken mosselen met kaas en knoflook

Fantastisch als aperitiefhapje of als tussendoortje bij de borrel met wat vrienden en familie!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g mosselen
200 g geraspte cheddar kaas

voor de Knoflook Roomkaas :
2 ½ eetlepels knoflook (fijngehakt, ongeveer 7-8 teentjes)
wat verse bieslook (of groene uien, fijngehakt)
ongezouten boter
250 g roomkaas (1 pakje)
½ eetlepel miso of lichte sojasaus (als je miso gebruikt, gebruik dan de witte of gele miso)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Knoflookroomkaas maken :
-Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Als de boter gesmolten is, laat je het nog 2 minuten sudderen en blijf roeren.
-Voeg de knoflook toe aan de boter en laat ongeveer 2 minuten bakken. Blijf roeren zodat de knoflook niet verbrandt, hij heeft de neiging om dichter bij de rand van de pan te verbranden.
-Als de knoflookboter gaar is, zet je het vuur uit en giet je de knoflookboter in een kom.
-Voeg de roomkaas toe aan de knoflookboter en prak het met een vork tot alles gemengd is.
-Voeg de bieslook en miso (of sojasaus) toe en meng het door elkaar. Zet de knoflookroomkaas opzij voor later.

Mosselen bakken in de oven :
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Vouw de folie op en vouw deze uit op een bakplaat of bakvorm. (Het kan zijn dat je 2 bakjes nodig hebt, afhankelijk van het aantal mosselen dat je hebt)
De extra groeven in de folie zorgen ervoor dat de mosselen rechtop en plat blijven zitten, zodat de mosselen niet zijwaarts kunnen kantelen, waardoor de kaas er tijdens het bakken niet uit kan glijden.
-verwijder alle vocht uit de mossels. Zodra al het water is verwijderd, trekt u elke mossel uit de schelp en plaatst u deze terug in de schelp. Dit maakt het gemakkelijker om te eten als de kaas eenmaal op de mosselen is gebakken.
-Smeer ongeveer 1 volle theelepel knoflookroomkaas op elke mossel
-Strooi wat cheddar over elke mossel
-Zet de schaal met mosselen in de oven op het middelste rooster en bak 10-15 minuten
-gratineer nog 4-5 minuten om de cheddar bruin te maken. Zorg ervoor dat je er tijdens deze stap naar kijkt, zodat ze niet verbranden!
Zodra de kaas begint te bruinen en te bubbelen, is het klaar!

Serveer het meteen terwijl het heet en cheesy is!

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten