Perziken-slof

  • Europees, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-08-2022

Het recept van de sloffenbodem is van Rutger bakt maar dan omgezet naar glutenvrij. (zie reept elders op mijn Smulweb). Maar voor mijn verjaardag zochten we iets dat niet zo heel zoet was, lekker fris van smaak en er ook nog eens feestelijk uitzag. Deze topping vonden we op eefsfood.nl. En om het recept terug te vinden deel ik het hier ook nog even. (wel iets aangepast en verdubbeld omdat onze slof iets groter was dan aangegeven))

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
400 ml slagroom
400 gr uitgelekte perziken uit blik
160 gr magere (perzik)kwark
60 gr suiker
7 blaadjes gelatine
flesje vanille

toplaag:
6 halve perziken (circa 350 gr)
60 gr siroop van de perziken uit blik
2 blaadjes gelatine

voor de garnering:
slagroom
suiker
partjes perzik (overgebleven van recept)
eventueel (witte)chocoladekrullen, sprinkels oid.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote sloffenvorm (15x25 cm)
blender of staafmixer
handmixer
zeef
steelpannetje
bakpapier
in het recept staat ook nog acetaatfolie van minimaal 8 cm (hebben wij niet gebruikt)

Bereidingswijze

Het recept van de bodem vind je onder het kopje sloffen. Wij hebben de bodem gevuld met spijs gemaakt.
Maak de vulling als de sloffenbodem is afgekoeld.

Laat de perziken uitlekken.
Week de gelatineblaadjes minimaal 15 minuten in koud water.
Pureer 400 gr perziken en roer ze door de zeef. (gaat handig met de bolle kant van een juslepel)
Voeg de kwark en de suiker toe aan de puree.

Klop de slagroom met de vanille lobbig.
Verwar een derde gedeelte van de puree in een steelpannetje en als het bijna kookt roer je er de uitgeknepen gelatine doorheen. Als de gelatine is opgelost het mengsel weer door de koude kwarkpuree roeren.

Optioneel: haal de sloffenbodem uit de vorm, zet de acetaatfolie om de slof en doe de vorm er weer omheen.

Giet het perzikmengsel al roerend bij de kwark-perzik-puree. Er ontstaat nu een gladde en gietbare massa. Dit mengsel giet je op de sloffenbodem.
Laat het geheel zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor de bovenlaag:
Laat de 2 blaadjes gelatine minstens een kwartier weken in koud water.
Pureer je ook de perziken maar samen met het sap. Roer ook dit door de zeef om het van de vezels te ontdoen.
Giet een klein gedeelte in een steelpan en laat het net niet koken. Los de gelatine er in op.
Roer alles weer door elkaar. Laat het even afkoelen.

Haal de slof uit de koelkast en giet de topping rustig over de al flink opgesteven mouse.
Is de toplaag nog te heet is het geen ramp, maar voor een mooie en gladde laag is het beter dat de topping is afgekoeld.

Zet de slof nog zeker 2 uur in de koelkast.

Garneer met chocoladekrullen, sprinkels of alleen met mooie toefen slagroom en partjes perzik.
In de koelkast is de slof zeker een paar dagen houdbaar. (vond hem na een paar dagen zelfs nog lekkerder).

Bron

rutgerbakt.nl en eefsfood.nl

Serveertip

Omdat we een aantal dagen na elkaar mijn verjaardag vierden hebben we steeds per gebakje de slagroomtoef en de perzikplakjes erop gelegd. De op vrijdag gemaakte slof smaakte zelfs op dinsdag nog heerlijk vers.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten