Ragu alla Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2022

Ragu alla Bolognese, met het receptuur zoals opgenomen in de "Accademia Italiana della Cucina."

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram verse tagliatelle of fettucine
300 gram rundergehakt - De aanbevolen snit is dunne flank of rok (finta artella in het Italiaans), maar elke goede kwaliteit gehakt is goed.
150 gram ongerookte fijngehakte pancetta
50 gram fijngehakte wortel
50 gram fijngehakte selderij
50 gram gesnipperde ui
30 gram drievoudig geconcentreerde tomatenpuree (als u dubbel geconcentreerd gebruikt, verhoogt u de hoeveelheid met ongeveer een derde.
1/2 glas rode of witte wijn
180 ml verse melk
olijfolie
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de pancetta zachtjes in een beetje olijfolie tot hij zijn vet begint af te geven. Voeg de groenten toe en bak tot de uien transparant zijn, roer af en toe. Voeg het rundvlees toe en bak tot het lichtbruin is. Als het vlees poppend geluid begint te maken, is het tijd voor de volgende fase.

Voeg de tomatenpuree (ontzuren) en de wijn toe en meng goed. Voeg de melk toe, beetje bij beetje, tot ze volledig geabsorbeerd is. Breng op smaak met zout en peper, dek af en laat 3 tot 4 uur heel langzaam garen. Roer af en toe en als het lijkt uit te drogen, voeg dan een beetje meer melk toe.

Serveer met Fettuccine of Tagliatelle (NIET Spaghetti!)
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. Je kunt de pasta ook eerst in een beetje boter en dan in Parmezaanse kaas wrijven voordat je de gehaktsaus erbij doet.

Bron

Https://culinariaitalia.wordpress.com/2008/06/29/ragu-alla-bolognese-authentic-recipe/

Serveertip

Variatie: De Academie staat de toevoeging van Porcini (eekhoorntjesbrood) toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten