Hawai Ontbijt schotel
- Amerikaans, Ontbijt
- 20-30 min.
Dit vegetarische ontbijtbord uit Hawai is super simpel en snel klaar te maken.
Ingrediënten 4 recipe.people
*3 sneetjes Omnipork Luncheon Meat**1/2 bak Justegg (ongeveer 3 eieren)
1 groene ui, gesneden (pijpajuin)
1 tot 2 Hawaiiaanse chilipepers of Thaise chilipepers, fijngehakt
1 el Yondu, Maggie saus of vegan vissaus
200 g gekookte rijst met korte of middelgrote korrels
***1/2 el furikake
1/4 kop kimchi
Bereidingswijze
-Bak de Omnipork Luncheon Meat in een koekenpan met antiaanbaklaag, op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant. Haal van het vuur en giet in dezelfde pan Justegg scramble tot de gewenste gaarheid. Als het ongeveer 3/4 gaar is, strooi dan de groene ui en maak het bakken af. Haal van het vuur, zet apart.
-meng Hawaiiaanse pepers en Yondu in een kleine mengkom, zet apart.
-doe de warme rijst in een kommetje, en bestrooi met wat furikake. Schik de aangebraden lunchworst, het roerei en de kimchi rond de rijst. Sprenkel wat van de chilisaus over het roerei zo veel als je wilt.
Bron
Seonkyoung Longest
Serveertip
*OmniPork Luncheon is een bekroonde plantaardige alternatieve Amerikaanse ham in blik. Het is een hoge bron van eiwitten, kalium en calcium, zodat uw gezin kan genieten van gezondere (maar nog steeds heerlijke) maaltijden (denk aan sandwiches, ontbijtmuffins, pizza's, salades, musubi en meer)!
**Just Egg = Het ontwikkelt en vermarkt plantaardige alternatieven voor conventioneel geproduceerde eiproducten en kweekvleesproducten
***Furikake = een droge Japanse smaakmaker die over gekookte rijst, groenten en vis kan worden gestrooid of als ingrediënt in onigiri wordt gebruikt. Het bestaat meestal uit een mengsel van gedroogde vis, sesamzaad, gehakt zeewier, suiker, zout en mononatriumglutamaat