Dan Dan Noedels

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2022
  • Dan Dan Noedels

    Dan Dan Noedels

    Dan Dan Noedels

Dan Dan noodles is het kenmerkende streetfood uit Sichuan, China.  Makkelijk, pikant en super lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor het vlees :
250 g gemalen varkensvlees, rundvlees, kip of verkruimelde tofu
1 el gehakte knoflook (ongeveer 3 teentjes knoflook)
1 tl gehakte gember
1 el sojasaus
1 el shaoxingwijn, droge sherry of rijstwijn
snufje zwarte peper
1 el bakolie
50 g Chinese geconserveerde mosterdgroen, gehakt (u kunt dit weglaten of vervangen door ingelegde mosterdgroen of kimchi - na het wassen)
Voor de saus :
1 tl gehakte knoflook (ongeveer 2 teentjes knoflook)
2 el tahini (bij voorkeur gemaakt met geroosterde sesamzaadjes) of pindakaas
1 1/2 el sojasaus
1 tl donkere sojasaus
3 el chili-olie met chilivlokken
1 tot 3 tl geroosterde en geroosterde Sichuan-peperkorrels
1/2 el suiker
Afwerking :
2 porties verse eiernoedels of spaghetti
handvol yu choy, paksoi, napa kool of andere groene bladgroenten
3 eetlepels saus (ongeveer de helft van de saus)
10 cl kip of groentebouillon
groene ui gesnipperd (pijpajuin)
gemalen pinda's of sesamzaadjes voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng alle ingrediënten voor het varkensvlees behalve 1 el bakolie en geconserveerde mosterdgroen. Laat het marineren terwijl je andere ingrediënten klaarmaakt, ongeveer 10 minuten.
-Doe alle ingrediënten voor de saus in een mengkom en zet apart. Deze saus is in de koelkast tot 5 dagen houdbaar.

-Verhit een wok op hoog vuur, voeg 1 el frituurolie toe en roer om . Voeg het varkensvleesmengsel toe en roerbak tot het varkensvlees volledig gaar is, geen vocht meer op de bodem heeft en lichtbruine randen heeft, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg geconserveerde mosterdgroen toe en roerbak 1 à 2 minuten. Haal van het vuur en houd het warm.
-Kook de noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking die u gebruikt. Voeg op het laatste moment van het koken van noedels yu choy of je keuze aan groene groenten toe aan kokend water met noedels. Alles samen 1 minuut koken, afgieten
-Leg de helft van de saus (ongeveer 3 eetlepels) op een bodem van een serveerschaal en leg de noedels op de saus. Leg de geblancheerde groene groente op de noedels en vervolgens op het gekookte varkensvleesmengsel. -Giet hete kippenbouillon langs de rand van de kom.
-Garneer met gehakte groene uien en gemalen pinda's of sesamzaadjes. Mix alles goed door elkaar, geniet ervan!

Bron

Seonkyoung Longest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten