Eigenwijze Havermoutkoekjes

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-08-2022

Omdat een aantal recepten met in verhouding veel suiker worden beschreven heb ik die verhouding hier aangepast

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gram donkerbruine suiker
100 gram boter
100 gram tarwebloem
150 gram havermout
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 tj bakpoeder
snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden boven en onderwarmte. (Mijn hetelucht oven verwarmt niet mooi egaal over de hele bakplaat en met boven en onderwarmte lukt dat wel wel)

De bruine suiker was een grote klont. Die heb ik eerst in de boter gesmolten en laten afkoelen
Intussen de bloem en de havermout met de vanillesuiker en het bakmeel en zout een aantal slagen gemengd.

Nadat de boter voldoende was afgekoeld twee eieren door het meel/havermout mengsel gedaan en het suikerpapje.

Er ontstond na menging een geweldig plakkerig deeg. Ik heb daarvan met twee lepels hoopjes gevormd op de bakplaten. Plat drukken hoeft niet. Ze zakken vanzelf wat uit.

Na 20 minuten bakken met mijn neus op de ruit laten afkoelen. En geproefd. Heerlijk. Lauw nog een beetje chewy van binnen en niet te zoek.

Voor herhaling vatbaar.

Bron

2 smulweb recepten en het recept van Ralph van Veen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten