Ananas mango ketchup

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-08-2022
  • Ananas mango ketchup

    Ananas mango ketchup

    Ananas mango ketchup

Huis gemaakte ananas-mango "ketchup" , gemaakt met pittige chilipepers, vers fruit, tomaat en smaakmakers. Gebruik op de plaats waar je normaal ketchup gebruikt, maar het is ook geweldig als saus. Supermakkelijk om te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2 eetlepels olijfolie
200 g gesnipperde ui
200 g gehakte jalapeno-pepers, maar voeg heter toe als je wilt, zoals habaneros of ghost pepers
4 teentjes knoflook fijngehakt
175 g tomatenpuree
200 g gehakte ananas
200 g gehakte mango
200 g gehakte tomaat
3 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel suiker of meer naar uw smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit olie in een grote pan en fruit ui en paprika ongeveer 5 minuten.
-Voeg knoflook toe en bak nog een minuut.
-Tomatenpuree toevoegen en roeren. Kook een minuut of twee.
-Roer de ananas, mango en tomaat erdoor. Kook het ongeveer 15 minuten, of totdat het mengsel zacht is en begint af te breken.
-Roer de azijn, cayennepeper, zout, peper en suiker erdoor. Kook nog 5 minuten.
-Koel het mengsel en verwerk het vervolgens tot een gladde massa in een blender of keukenmachine.

-Je kunt het serveren zoals het is, of het door een fijne zeef zeven voor meer een "ketchup" -consistentie.

Bewaar in luchtdichte containers in de koelkast.

Bron

chili pepper madness

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten