Szechuan saus

  • Chinees, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-08-2022
  • Szechuan saus

    Szechuan saus

    Szechuan saus

Dit zelfgemaakte recept voor szechuansaus is de perfecte combinatie van zoet en pittig, en zo gemakkelijk te maken. Het is perfect voor snelle diners, roerbakgerechten, noedelgerechten, groenten opfleuren, vlees marineren en nog veel meer. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 cl sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing of meer voor zoeter
1 eetlepel chili knoflooksaus
1/2 eetlepel gemalen gember, vers gehakte gember is ook goed
1 theelepel knoflookpoeder vers gehakte knoflook is ook goed
1 theelepel sriracha of meer naar smaak
1 theelepel gemalen rode pepervlokken
12 cl kippenbouillon

OPTIONELE INGREDINTEN :
1-2 eetlepels maizena optioneel, voor verdikking
1/4 - 1/2 theelepel szechuanpeperkorrels licht geroosterd en gemalen (of naar smaak - of gebruik in plaats daarvan zwarte peperkorrels)
1/2 - 1 theelepel Chinees 5 kruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Klop alle ingrediënten behalve de maizena samen in een kleine pan. Je kunt ze desgewenst in een keukenmachine of blender mengen.
-Breng de pan aan de kook, zet het vuur lager en laat 3 minuten sudderen.
-Als je het wilt indikken, los dan 1 eetlepel maizena op in 2 eetlepels water tot het goed gemengd is. Roer het door de szechuansaus en roer tot het indikt, 2-3 minuten. Gebruik voor dikkere szechuansaus 2 eetlepels maizena.

Bron

chili pepper madness

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten