Idaho finger steaks met huisgemaakte chimichurri mayo

  • Amerikaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2022
  • Idaho finger steaks  met huisgemaakte chimichurri mayo

    Idaho finger steaks met huisgemaakte chimichurri mayo

    Idaho finger steaks met huisgemaakte chimichurri mayo

Finger Steaks staan bekend als het best bewaarde geheim van Idaho !  Krokante, gefrituurde steak fingers, geserveerd met een chimichurri mayo voor een Zuid-Amerikaanse flair. Het wordt tijd dat de rest van de wereld deze waanzinnig lekkere steak bites ontdekt!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
VOOR DE FINGERSTEAKS:

1/2 kg entrecote (of kubus) steak
Zout en versgemalen peper naar smaak
Panko paneermeel
1 theelepel paprika
½ theelepel knoflookpoeder
4 grote eieren
(Canola)-olie, om te frituren

VOOR DE CHIMICHURRI MAYO:

100 g verse peterselie
2 eetlepels verse oregano
2 teentjes knoflook
½ theelepel rode pepervlokken, of naar smaak
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel limoensap
Zout en versgemalen peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
50 g mayo
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

DE VINGERSTEAKS MAKEN:
-Snijd de entrecote (s) in dunne brede reepjes, ongeveer 8 cm lang. Kruid met peper en zout. Zet opzij .
-Meng in een kom de Panko paneermeel, paprika, knoflookpoeder en een snufje zout en peper. Goed mengen!
-Klop de eieren los in een aparte kom. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper.
-Werk met een natte hand en een droge hand, dompel elke steakreep in de eieren, laat het overtollige eraf druipen en rol in de gekruide broodkruimels, stevig aandrukken zodat de reep goed bedekt is. Leg de gecoate stroken op een bord.
-Verhit de olie in een zware pan . Eenmaal heet (180°C), werk in porties en plaats ongeveer 5 of 6 steakreepjes in de hete olie, frituur tot ze goudbruin zijn en keer indien nodig een keer.
-Verwijder de vingersteaks op een met keukenpapier beklede plaat of op een koelrek dat in een bakplaat is geplaatst.
-Herhaal dit totdat alle finger steaks klaar zijn!
-Serveer direct, met de dipsaus.

DE CHIMICHURRI MAYO MAKEN:

In een keukenmachine, de peterselie en oregano verwerken tot gehakt.
-Voeg de knoflook, rode pepervlokken, azijn, limoensap, zout en peper toe en meng alles.
-Begin met het gieten van de olijfolie, terwijl de keukenmachine draait. Sommige kruiden zullen pureren, maar je zou nog steeds een paar moeten hebben die net zijn gehakt.
-Meng in een kom de chimichurri-saus met de mayonaise.
-Dek af en zet 1 uur of een nacht in de koelkast.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten