Gehaktbrood op zijn Amerikaans

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2022
  • Gehaktbrood op zijn Amerikaans

    Gehaktbrood op zijn Amerikaans

    Gehaktbrood op zijn Amerikaans

Amerikaans comfordfood ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
2 sneetjes witbrood, zonder korst
12 cl volle melk
1 middelgrote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
100 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g gemalen Cheddar kaas plus 250 g voor de vulling
50 g gehakte peterselie
2 eieren
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 eetlepel Dijon-mosterd
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprika
Zout en peper naar smaak
750 g gemalen filet américain natuur
750 g gehakt half om half
14 sneetjes dun spek

VOOR DE GLAZUUR:

6 cl ketchup
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels witte wijnazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

MAAK HET GLAZUUR:
-Meng alle ingrediënten in een kleine kom en zet opzij

MAAK HET gehaktbrood:
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Meng in een grote kom de stukjes brood en de melk. Laat het weken terwijl je aan de groenten werkt.
-Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. --Kruid met peper en zout. Zet opzij om af te koelen.
-Als de groenten zijn afgekoeld, voeg je ze toe aan het geweekte brood en voeg je de Parmezaanse kaas, cheddar, peterselie, eieren, Worcestershire-saus, mosterd, chilipoeder en paprika toe. Meng met een vork tot het gelijkmatig gemengd is.
-Voeg het vlees toe en breng op smaak met peper en zout. Meng alles met je handen tot het goed gemengd is is.
-Draai 2/3 van het vleesmengsel in een grillpan en dep het mengsel met natte handen in een brood (ongeveer 25 cm x 12 cm ). Druk het midden naar binnen, maak een rand aan de buitenkant van het gehaktbrood en vul de binnenkant met de resterende cheddarkaas. Voeg vervolgens het resterende vleesmengsel toe en sluit voorzichtig de openingen, druk op de zijkanten om de kaas te verzegelen. Gebruik je natte handen om ervoor te zorgen dat het gehaktbrood glad is!

-Bestrijk het brood met het glazuur, schik de plakjes spek over het brood, overlap ze een beetje en stop ze onder om krullen te voorkomen.
-Bak het gehaktbrood 1 uur en 30 minuten of tot het spek knapperig is en de binnentemperatuur 80°C is.
- laat 10 minuten rusten alvorens te serveren!

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten