Siciliaans gehaktbrood

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2022
  • Siciliaans gehaktbrood

    Siciliaans gehaktbrood

    Siciliaans gehaktbrood

Dit recept voor Siciliaans Gehaktbrood tilt gehaktbrood naar een geheel nieuw, heerlijk niveau! Een heerlijk gehaktbroodrecept met in laagjes gerolde ham en mozzarella kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg extra mager rundergehakt
2 eieren
12 cl tomatensap
circa 150 g paneermeel
2 el verse peterselie gehakt
½ tl gedroogde oregano
¼ tl zout
¼ tl versgemalen peper
1 teentje knoflook fijngehakt
6-8 plakjes ham
6-8 plakjes mozzarella kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng in een grote kom de eieren en het tomatensap.
-Meng de peterselie, oregano, knoflook, zout en peper erdoor.
-Roer de paneer erdoor en meng het gehakt erdoor en roer goed door elkaar.
- doe de massa op een vetvrij papier in een pan en druk plat
- Leg de plakjes ham op het vlees.
- Schik de plakjes kaas op de ham.
- Rol het vlees voorzichtig op. Randen en uiteinden afdichten.
- Leg de rol met de naad naar beneden in een rechthoekige bakvorm
- Bak op 180°C gaar in circa 1 uur 15 min.
- Bedek de bovenkant met extra plakjes kaas, laat smelten en serveer

Bron

Laureen King

Laatste reacties

jikke2 avatar
jikke2 05-08-2022

Lijkt me leuk om te maken bij een groot aantal eters

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten