Siciliaans gehaktbrood
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit recept voor Siciliaans Gehaktbrood tilt gehaktbrood naar een geheel nieuw, heerlijk niveau! Een heerlijk gehaktbroodrecept met in laagjes gerolde ham en mozzarella kaas.
Ingrediënten 6 personen
1 kg extra mager rundergehakt2 eieren
12 cl tomatensap
circa 150 g paneermeel
2 el verse peterselie gehakt
½ tl gedroogde oregano
¼ tl zout
¼ tl versgemalen peper
1 teentje knoflook fijngehakt
6-8 plakjes ham
6-8 plakjes mozzarella kaas
Bereidingswijze
-Meng in een grote kom de eieren en het tomatensap.
-Meng de peterselie, oregano, knoflook, zout en peper erdoor.
-Roer de paneer erdoor en meng het gehakt erdoor en roer goed door elkaar.
- doe de massa op een vetvrij papier in een pan en druk plat
- Leg de plakjes ham op het vlees.
- Schik de plakjes kaas op de ham.
- Rol het vlees voorzichtig op. Randen en uiteinden afdichten.
- Leg de rol met de naad naar beneden in een rechthoekige bakvorm
- Bak op 180°C gaar in circa 1 uur 15 min.
- Bedek de bovenkant met extra plakjes kaas, laat smelten en serveer
Bron
Laureen King