Kip Marbella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-08-2022
  • Kip Marbella

    Kip Marbella

    Kip Marbella

Pittig kipgerecht uit Spanje dat super lekker van smaak is en makkelijk te bereiden !  We marineren wel eerst een ganse nacht om de dag zelf 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
8 Kippendijen, bij voorkeur met bot
4 teentjes knoflook, geperst
10 cl rode wijnazijn
200 g pruimen zonder pit
4 eetlepels olijfolie
100 g groene of zwarte olijven, ontpit
50 g kappertjes
1 eetlepel citroensap
6 laurierblaadjes
25 cl droge witte wijn
50 g gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe alle ingrediënten (behalve suiker en witte wijn) in een schaal, zet in de koelkast en marineer een nacht (of zo lang als je kunt).

- de dag zelf : oven voorverwarmen op 180°C of alles in een stevige pan op het vuur
- Strooi de bruine suiker en de witte wijn over de kip en bak 50 minuten onafgedekt tot de kip zacht is, bedruip af en toe.
- Leg de kip op een hete schotel en laat de saus koken en inkoken. Dit kan in een pan.

-Serveer de kip met gehakte peterselie.

- Serveer met pasta en salade.

Bron

pinterest

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 05-08-2022

Heerlijk kippetje; ik hou niet van olijven dus die heb ik weggelaten en het leuke is dat ik nog een keer van kan genieten!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten