Fondant aardappelen
- Engels, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-08-2022
Grote cilinders aardappelen, krokant van buiten en smeuïg in je mond van binnen, in een boter- en knoflookbouillon met aromatische kruiden
Ingrediënten 6 personen
4 grote roodbruine kook-aardappelen, geschild en in cilinders gesneden1 eetlepel olie
3 eetlepels boter
4 teentjes knoflook, geperst*
1/2 theelepel rozemarijn, fijngehakt
1/2 theelepel tijm, fijngehakt
zout en peper naar smaak
24 cl kippenbouillon, warm
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de aardappelen (in cilindertjes geschild en gesneden)toe ( zet ze recht) en kook tot ze goudbruin zijn, ongeveer 8-10 minuten, draai om en bak de andere kant.
-Voeg de boter toe en laat deze smelten voordat je de knoflook, rozemarijn en tijm toevoegt.
-Breng op smaak met peper en zout voordat je voorzichtig de bouillon toevoegt.
-Dek af en laat zachtjes sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 25-30 minuten.
Bron
Serveertip
Opmerking: Om de knoflook te persen, legt u het teentje knoflook op een oppervlak, plaatst u de platte kant van een groot mes erop en drukt u het mes een beetje naar beneden. Dit idee is om de zijkanten van de knoflook een beetje te splitsen zonder hem plat te maken.
Optie: Gebruik in plaats van de gehakte kruiden een takje van elk en verwijder deze voor het opdienen. OF Gebruik de helft minder in gedroogde kruiden.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties