Smeltende Aardappelen

  • Engels, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2022
  • Smeltende Aardappelen

    Smeltende Aardappelen

    Smeltende Aardappelen

Magische geroosterde aardappelen die van buiten krokant zijn en van binnen in je mond smelten in een lekkere citroen- en knoflooksaus!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 g geelvlezige aardappelen geschild en in plakjes van 2 cm dik
4 eetlepels boter, gesmolten
1 theelepel tijm, fijngehakt
zout en peper naar smaak
25 cl kippenbouillon of groentebouillon
1 eetlepel citroensap (optioneel)
2 teentjes knoflook, licht geperst en gepeld
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-doe de aardappelschijfjes in het mengsel van de boter, tijm, zout en peper, schik ze in een enkele laag op een metalen bakvorm en bak in een voorverwarmde oven 260°C op het bovenste middelste rek tot ze goudbruin zijn, ongeveer 10-15 minuten , per kant.
-Draai de aardappelen weer om, voeg de bouillon, het citroensap en de knoflook toe en rooster nog 10 minuten

Bron

pinterest

Serveertip

Strooi er wat verkruimelde feta over terwijl ze nog heet uit de oven komen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten