Geroosterde knoflooksoep met gekarameliseerde uien

  • Amerikaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-07-2022
  • Geroosterde knoflooksoep met gekarameliseerde uien

    Geroosterde knoflooksoep met gekarameliseerde uien

    Geroosterde knoflooksoep met gekarameliseerde uien

Lekkere knoflooksoep met gekarameliseerde uien , prei ....

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 grote hele knoflookbol
1,5 eetlepels olijfolie
4 grote dun gesneden zoete uien
2 middelgrote preien gesneden en alleen lichtgroene en witte delen
1 theelepel zout
1 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels bloem
8 cl droge witte wijn
1 L groentebouillon
40 cl melk
Verse tijmblaadjes voor garnering
Versgemalen zwarte peper voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C
-Verwijder de papierachtige buitenste schil van de knoflookbol (schil of scheid de teentjes niet). Wrijf ½ eetlepel olie op de knoflookbol en wikkel deze in folie. Bak gedurende 1 uur; laat 10 minuten afkoelen. Scheid de kruidnagels en pel de schil van de kruidnagels. Doe de knoflookteentjes in een kleine schaal en zet apart.
-Terwijl de knoflook roostert, verwarm je de resterende 1 eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg ui en prei toe en kook onafgedekt 30 minuten, vaak roerend. Voeg ½ theelepel zout en tijm toe. Kook nog 30 minuten, onafgedekt, of tot de ui donker en goudbruin van kleur is, af en toe roerend, voeg een kleine hoeveelheid water toe als de ui te snel kookt en schraap alle bruine stukjes van de bodem van de pan.
-Roer de bloem door het uienmengsel en bak 1 minuut. Voeg wijn en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 minuten sudderen.
- Doe de geroosterde knoflook in de kom van een blender, voeg de resterende ½ theelepel zout en het gekookte uienmengsel toe en verwerk tot een gladde massa. Dit moet mogelijk in twee keer worden gedaan, afhankelijk van de grootte van uw blender.
-Giet het gemengde uienmengsel terug in de grote pan en voeg melk toe; laat 8 minuten sudderen of tot het goed verwarmd is. Garneer eventueel met verse tijmblaadjes en gemalen zwarte peper.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten