Toscaanse kip

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-07-2022
  • Toscaanse kip

    Toscaanse kip

    Toscaanse kip

Krokante Toscaanse roomkip met verse groenten, kruiden en rijke Parmezaanse kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippendijen met bot en huid
2 theelepels zout, voor de kip
1 theelepel peper, voor de kip
1 eetlepel olie
3 teentjes knoflook, gesnipperd
½ ui, gesnipperd
1 tomaat, in blokjes gesneden
80 g spinazie
1/2 L room
1 theelepel zout
1 theelepel peper
55 g geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels verse bladpeterselie, gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-bestrooi de kip rondom met zout en peper.
-Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
-Leg de kippendijen met de velkant naar beneden in de pan en bak ongeveer 13 minuten om de huid knapperig te maken. Beweeg de kip af en toe om ervoor te zorgen dat hij gelijkmatig gaart. De huid moet hard aanvoelen.
-Draai de kip om en bak nog ongeveer 15 minuten, tot de kip gaar is. Haal uit de pan.
-Voeg de knoflook en ui toe, roer tot de uien glazig zijn. Roer de tomaten en spinazie erdoor tot de spinazie geslonken is.
-Voeg de room, zout en peper toe en breng aan de kook.
-Voeg de Parmezaanse kaas en peterselie toe, roer tot de saus iets is ingedikt.
-Leg de kip terug in de pan en schep de saus over de kip.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten