Geroosterde tonijnpakjes met hahisaus

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-07-2022
  • Geroosterde tonijnpakjes met hahisaus

    Geroosterde tonijnpakjes met hahisaus

    Geroosterde tonijnpakjes met hahisaus

Heerlijke tonijn (die we wel eerst 1 uur marineren) en serveren met een bijpassend sausje dat alles lekker kompleet maakt en Uw BBQ party op een hoger niveau brengt zonder al te veel inspanning  ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 aubergine
1 el rode wijnazijn
1 Spaans pepertje (Piccantina)
1 ui
1 courgette
2 el whisky of witte rum
1 el rode bessen
sap van 1/2 citroen
3 Prunellatomaten
2 el olie
1 tl korianderpoeder
4 moten tonijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de aubergine en de courgette overlangs in vrij dunne plakken. Leg de plakken op een schaal, overgiet ze met de whisky, de rode bessen, peper en zeezout. Laat 1 uur trekken.
-Bestrooi de moten vis met zeezout. Omwikkel ze met de groenterepen. Wissel een reep aubergine af met een reep courgette.
-Hahisaus:
-pel en ontpit de tomaten. Snij het Spaanse pepertje open, verwijder zorgvuldig de zaadjes en snij het pepertje fijn. Snipper de ui en stamp de korianderkorrels fijn. Doe de tomaten, het Spaanse pepertje, de ui en de korianderkorrels met de olie, de azijn, het citroensap, peper en zout naar smaak in een grote beker. Mix alles met het cutterhulpstuk tot een gladde saus (het gaat nog makkelijker in een blender).
-Rooster de tonijnpakjes op een zachte barbecuegloed gedurende 4 tot 5 minuten en keer ze daarbij geregeld om. De vis mag binnenin best nog wat rauw zijn.

Serveer de pakjes met de koude hahisaus.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten