Dronken kip, Methismeno kotopoulo

  • Grieks, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-07-2022
  • Dronken kip, Methismeno kotopoulo

    Dronken kip, Methismeno kotopoulo

    Dronken kip, Methismeno kotopoulo

  • Dronken kip, Methismeno kotopoulo

    Dronken kip, Methismeno kotopoulo

    Dronken kip, Methismeno kotopoulo

  • Dronken kip, Methismeno kotopoulo

    Dronken kip, Methismeno kotopoulo

    Dronken kip, Methismeno kotopoulo

  • Dronken kip, Methismeno kotopoulo

    Dronken kip, Methismeno kotopoulo

    Dronken kip, Methismeno kotopoulo

Dit gerecht staat op menukaarten in heel Griekenland, en betekent alleen maar dat de kip is bereid met drank.
Als je geen ouzo hebt, kun je een andere anijslikeur gebruiken zoals pastis of sambuca.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 drumsticks, kippendijen of 4 kippenbouten
- 60 ml olijfolie
- 60 ml witte wijn
- 2 el citroensap
- 2 el ouzo
- ½ tl honing
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 6 sjalotten, in vieren
- 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
- pezo
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kip erin. Laat dit ongeveer 1 uur marineren en draai de kip ondertussen een paar keer om in de marinade.
- Verwarm de oven op 200 graden C. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in ongeveer 45-60 minuten gaar. Draai de kip tussendoor enkele malen om zodat het vlees niet uitdroogt.
- Je kunt de kip eventueel garneren met enkele schijfjes citroen en fijngeknipte peterselie.

Bron

kookboek De Griekse eilanden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten