Griekse rijstsalade met feta, walnoten en kappertjes
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-07-2022
Eenvoudige Griekse salade met gangbare ingrediënten, zoals puntpaprika, rode ui, kappertjes en bleekselderij. Basmatirijst als basis en op smaak gebracht met uiteraard Griekse Yoghurt , mayonaise, limoensap , peper , peterselie en als extra fris tintje wat gesnipperde blaadjes munt.
Van zo'n salade heb je soms al gauw wat teveel . Nog super lekker de andere dag als lunch .
Ingrediënten 2 personen
150 gram basmati rijst of 2 zakjes1 el extra vierge olijfolie
1 rode puntpaprika in kleine blokjes
1 rode ui in dunne kwart ringen
1 trostomaat in partjes
1 stengel bleekselderij in smalle boogjes ( groen als garnering)
1 el kappertjes
150 gram feta in blokjes
10 walnoten in stukjes
VOOR DE SAUS
1 el ( Belgische ) mayonaise
1 el Griekse Yoghurt 10 % vet
peper uit de molen
sap van1/2 limoen
enkele takjes bladpeterselie gesnipperd
enkele blaadjes munt gesnipperd
Benodigdheden
Snijplank, mes, pan , saladekomBereidingswijze
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet tot gebruik koel en afgedekt weg.
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Laat geheel afkoelen. Roer er 1 eetlepel olijfolie doorheen. Werk er de paprika, rode ui, bleekselderij , tomaat en de kappertjes door. Vervolgens voorzichtig omroeren met de saus.
Bestrooi de salade met de feta en de walnoten en waan je alvast in Griekenland op vakantie.
Serveertip
Serveer in een kommetje wat extra Griekse Yoghurt , partjes limoen en blaadjes munt om de salade op het bord een een boost te geven. Of maak wat extra saus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties