Samosahapje van geitenkaas en spek

  • Belgisch, Amuse
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2022
  • Samosahapje van geitenkaas en spek

    Samosahapje van geitenkaas en spek

    Samosahapje van geitenkaas en spek

Makkelijk en een lekker warm aperitiefhapje 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g verse geitenkaas
100 g gerookte spekblokjes
100 g notenmix voor salade
3 plakken bladerdeeg (diepvries)
1 ei
bloem
1 el olijfolie
10 takjes verse tijm
1 tl gedroogde tijm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien.
- Bak de spekreepjes krokant in 3 min.
- Rits de tijm van de takjes.
- Snij de geitenkaas in blokjes.
Bereiding (30 min.) :
- Meng de geitenkaasblokjes met de spekblokjes, verse tijm en de notenmengeling.
- Strooi bloem over het werkblad en rol er het bladerdeeg op uit tot het dubbele van de oppervlakte. Snij in 2 zodat u 6 vellen bekomt.
- Leg op elk vel 2 eetl. van het kaasmengsel. Plooi dicht tot flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei en bestrooi met 1 koffiel. tijm. Leg op een ingeoliede bakplaat en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Bron

lekker koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten