Samosahapje van geitenkaas en spek
- Belgisch, Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-07-2022
Makkelijk en een lekker warm aperitiefhapje
Ingrediënten 4 personen
100 g verse geitenkaas100 g gerookte spekblokjes
100 g notenmix voor salade
3 plakken bladerdeeg (diepvries)
1 ei
bloem
1 el olijfolie
10 takjes verse tijm
1 tl gedroogde tijm
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Laat het bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien.
- Bak de spekreepjes krokant in 3 min.
- Rits de tijm van de takjes.
- Snij de geitenkaas in blokjes.
Bereiding (30 min.) :
- Meng de geitenkaasblokjes met de spekblokjes, verse tijm en de notenmengeling.
- Strooi bloem over het werkblad en rol er het bladerdeeg op uit tot het dubbele van de oppervlakte. Snij in 2 zodat u 6 vellen bekomt.
- Leg op elk vel 2 eetl. van het kaasmengsel. Plooi dicht tot flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei en bestrooi met 1 koffiel. tijm. Leg op een ingeoliede bakplaat en schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Bron
lekker koken
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties