Samosa met krab en witloof

  • Belgisch, Amuse
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2022
  • Samosa met krab en witloof

    Samosa met krab en witloof

    Samosa met krab en witloof

Makkelijk en lekker warm aperitiefhapje 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 stronken witloof
2 lente-uitjes
4 el ricotta
4 vellen filodeeg (versmarkt)
2 el vloeibare vetstof (Bakken & Braden) + 1 tl
150 g King krab (blik)
enkele roze bessen (bokaal)
tijm (gedroogd)
1 koffiel.
zwarte peper (molen)
zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze

Voorbereiding :

- Laat de krab goed uitlekken.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Smelt 1 tl vloeibare boter in een kookpot en stoof de lente-ui en het witloof 5 min. Breng op smaak met de tijm en de roze bessen. Laat goed uitlekken. Meng er de ricotta onder.
Bereiding :
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Snij elk vel filodeeg in 3 gelijke reepjes en bestrijk met 2 eetl. vloeibare boter. Verdeel het gestoofde witloof over een hoekje van elke reep filodeeg en bestrooi met de krab. Vouw de linkerbovenhoek naar de rechterkant, zodat je een driehoek krijgt. Vouw nu telkens naar de andere kant tot op het einde van het reepje.
3 Schik de driehoekjes op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Bron

lekker koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten