Loempiataart met kip en calamares

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-07-2022
  • Loempiataart met kip en calamares

    Loempiataart met kip en calamares

    Loempiataart met kip en calamares

Makkelijke  en lekkere maaltijdtaart 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g kippenblokjes
200 g inktvisringen (diepvries)
250 g oesterzwammen
400 g pikante wokmix (versmarkt)
300 g sojascheuten
1 teentje knoflook
4 vellen filodeeg (versmarkt)
2 eieren
4 el sojasaus
2,5 el rijstolie
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (ø 25 cm)

Bereidingswijze

- Laat de inktvisringen licht ontdooien en dep droog.
- Snipper het knoflook fijn.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Klop de eieren los met een vork en meng er 1 eetl. sojasaus onder.

Bereiding (15 min. + ± 30 min. in de oven)

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wokpan. Voeg het knoflook en 3 eetl. sojasaus toe en bak 2 min. Doe er de kippenblokjes en de inktvisringen bij. Roerbak 2 min. Haal uit de wokpan en hou apart.
3 Verhit 1/2 eetl. rijstolie in dezelfde wokpan. Voeg de sojascheuten en de wokmix toe en roerbak 5 min. Haal uit de wokpan en voeg toe aan de kippenblokjes en inktvisringen.
4 Verhit opnieuw 1/2 eetl. rijstolie in de wokpan. Roerbak de oesterzwammen 4 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de wokpan en voeg toe aan de mengeling. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar.
5 Vet een springvorm (ø 25 cm) in met 1/2 eetl. rijstolie. Leg 1 vel filodeeg op de bodem en verdeel de andere vellen errond, deels over de bodem, deels over de rand. Zorg dat u de bovenkant volledig dicht kan maken.
6 Verdeel de mengeling over het deeg en giet er de eieren over. Plooi de vellen naar binnen zodat u een gesloten taart hebt. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking

Snij de taart in punten en serveer er eventueel sriracha (chilisaus) of loempiasaus bij.

Bron

lekker koken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten