Rode paprikasoep met geroosterde kikkererwten

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2022
  • Rode paprikasoep met geroosterde kikkererwten

    Rode paprikasoep met geroosterde kikkererwten

    Rode paprikasoep met geroosterde kikkererwten

Lekkere soep die binnen de 30 minuten op tafel staat 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode paprika's
1 prei
enkele blaadjes basilicum
1 ui
340 g kikkererwten (bokaal)
3 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruidenmix
1 blokje groentebouillon
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snipper de ui fijn.
-Snij de prei in de lengte in 2, spoel de aarde van tussen de preihelften en snij in gelijke stukken.
-Snij de rode paprika's in 2, verwijder de witte stukjes en de pitjes en snij in blokjes. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Stoof de ui, de prei, de paprika en de helft van de kikkererwten 10 min. Kruid met peper en zout. Voeg 1 L water en het bouillonblokje toe en laat 10 min. koken.
- Meng intussen de rest van de kikkererwten met 1 eetl. olijfolie en de Italiaanse kruidenmix.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de kikkererwten 2 à 3 min. zonder vetstof.
- Mix de soep glad met een staafmixer.
- Serveer de soep in kommen en werk af met enkele blaadjes basilicum en de geroosterde kikkererwten.

Bron

Pottenlikkers

Serveertip

In dit recept maak je croutons van kikkererwten, maar je kan natuurlijk ook een restje oud brood gebruiken. Gewoon in stukjes doen, besprenkelen met de olijfolie en de Italiaanse kruiden en even roosteren in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten