Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-07-2022
  • Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

  • Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

  • Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

  • Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

  • Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje

    Licht Pittig Indisch Macaronipannetje


Verspreid over het internet en ook hier op Smulweb staan verschillende soorten : “Indische macaroni recepten” Ik heb er heel wat bekeken en ze zijn erg verschillend. Ooit maakte ik het volgens de receptuur van Smaakmenutie    indische-macaroni-ovenschotel   en die was ook weer anders. Zo kwam ik tot een eigen samenstelling van ingrediënten en dat resulteerde in een Indische Macaroni, die ons heel goed gesmaakt heeft. Dit recept bevat wat weinig groente. Een komkommersalade erbij  doet het altijd goed. Bijvoorbeeld deze... supersnelle-aziatische-komkommersalade

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui gesnipperd
2 teen knoflook uit de pers
1 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes
120 gram macaroni
2 kubus maggi

3 bolletjes stemgember gesnipperd( of stukje verse geschild en geraspt)
1 tl sambal badjak( of naar smaak)
1 el tomatenpuree
1 ½ el ketjap ( of sojasaus)
150 gram hamblokjes
1 tl basterdsuiker
1 laurierblad
1 trostomaat in blokjes
½ paprika in blokjes( kan ook meer)
peper naar smaak
1 el zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, hapjespan en pan

Bereidingswijze

Kook de macaroni in water, waarin het maggiblokje is opgelost volgens de verpakking beetgaar. Giet af , even afspoelen en laten uitlekken.

Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, laurier en rode peper enkele minuten. Voeg de gember toe, de sambal en de tomatenpuree en bak alles even mee. Dan mogen de hamblokjes erbij. Voeg de ketjap toe en roer door. Verkruimel er het tweede kubusje maggi door en voeg vervolgens 1 tl basterdsuiker toe. De tomaat en paprika erbij en laat lekker even mee garen. Voeg de gekookte macaroni toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper. Proef en voeg zo nodig nog een en ander van de smaakjes toe.

Serveertip

Serveer met wat pittige augurkjes of komkommersalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten