Schotse kreeftensoep

  • Schots, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-07-2022
  • Schotse kreeftensoep

    Schotse kreeftensoep

    Schotse kreeftensoep

Deze delicate soep is een klassieker en perfect voor wie van kreeft houdt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 kg (Schotse) kreeft
500 ml zeevruchten- of visbouillon
80 g ongezouten boter
4 tomaten, fijngesneden
3 wortelen, in plakjes
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
1 sjalot, fijngesnipperd
250 ml cognac
150 ml slagroom
1 klein bosje dragon, fijngehakt
1 klein bosje platte bladpeterselie, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
fijne zeef ( chinees)

Bereidingswijze

-Breng een grote pan gezouten water aan de kook, voeg de kreeften toe en kook tot ze lichtrood kleuren.
-Breng de kreeften over naar een ijskom om af te koelen.
-Haal het vlees uit de klauwen en staarten, waarbij de schelpen behouden blijven.
-Verwijder de kreeftenstaarten en zet apart.
-Snijd het lichaam doormidden en haal het vlees eruit.

-Smelt de boter in een grote pan.
-Voeg de tomaat, bleekselderij, ui en sjalot toe en kook tot de sauté glanzend en doorschijnend wordt - ongeveer 15 minuten.
- Zet het vuur op middelhoog vuur en voeg de geplette kreeftenschelpen toe.
-Blijf 5 minuten roeren, voeg dan 15 cl cognac, de visbouillon toe en kook tot de helft is ingekookt - nog eens 15-20 minuten.
-Giet het mengsel door een fijnmazige zeef in een grote kom en gooi de vaste stoffen weg.
-Mix al het mengsel tot een glad en fluwelig mengsel.
-Roer de room, gehakte dragon en peterselie erdoor en breng aan de kook.
-Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.
-Meng de resterende boter en cognac erdoor.
-Voeg het kreeftenvlees toe en bewaar enkele grotere stukken voor de garnering.
-Breng op smaak met zout en peper, voeg vers gehakte peterselie toe en serveer eventueel met zelfgemaakte croutons.

Bron

Pinterest - Scotsman Food

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten