Knapperige Komkommerlinten met Aziatische Dressing
- Aziatisch, Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 26-07-2022
In de ochtenduren kun je alvast de linten voor deze heerlijke komkommersalade schaven en de dressing roeren én de sesamzaadjes roosteren. Komkommer en dressing koel en afgedekt tot gebruik wegzetten.
Vlak voor serveren de dressing door de komkommer en bestrooien met sesamzaad. Deze salade moet namelijk lekker knapperig geserveerd worden.
Ingrediënten 4 personen
1 komkommer gewassen en in dunne linten geschaafd1 sjalot gepeld en in dunne ring2tjes gesneden
1 el sesamzaad in droge koekenpan licht geroosterd
DE DRESSING
25 ml witte wijnazijn
1 el Sweet Chilisaus
1/2 tl sesamolie
Benodigdheden
kaasschaaf of mandoline2 kommetjes, koekenpan
Bereidingswijze
Schaaf de gewassen komkommer in mooie dunne linten. Pel de sjalot en snij in hele dunne ringetjes.
Doe de komkommer in een saladekom, dek af en zet koel weg.
Laat het geroosterd sesamzaad op keukenpapier afkoelen.
Roer alles voor de dressing door elkaar en werk er de sjalot doorheen. Zet afgekoeld en afgedekt weg in de koelkast.
Werk vlak oor het serveren de dressing door de salade en bestrooi met het sesamzaad.
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's
Serveertip
Smaakt bij Oosterse gerechten, bij een barbecue en nog veel meer.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties