Zomerse witte bonensalade met Parmaham, rucola, feta en gedr tomaten
- Internationaal, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 26-07-2022
Op warme dagen wil je snel klaar zijn met koken maar oook lekker eten. Hou je van peulvruchten dan is deze salade een optie. Er hoeft niet gekookt te worden, maar alleen gemengd.
Een heerlijke salade als lunch of als hoofdgerecht.
Ingrediënten 2 personen
20 gram rucola4 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in reepjes
1 pot witte bonen (plm. 380 gram) afgespoeld en uitgelekt
Plm 50 gram Parmaham in reepjes
Plm. 75 gram feta kaas, in kleine stukjes
Dun gesneden ringen rode ui (ik had rode ui op zoetzuur uit een pot van Jumbo)
zwarte olijven (optioneel)
Dressing:
3 eetlepels lekkere olijfolie extra vergine
1 eetlepel rode wijnazijn
½ eetlepel honing
2 theelepels (Dijon) mosterd
Versgemalen zwarte peper
Benodigdheden
schaal voor de saladevergiet
Bereidingswijze
Meng de bonen met de gedroogde tomaatjes, reepjes Parmaham, feta, olijven en rode ui
Maak de dressing van de ingrediënten genoemd onder “dressing”.
Meng de dressing door de bonen en laat de salade plm. 30 minuten intrekken.
Roer af en toe even door.
Meng vlak voor het opdienen de rucola door de bonensalade.
Serveertip
Wij hebben de salade als lunch gegeten. Maak je er een maaltijdsalade van verdubbel dan de hoeveelheden.
Hou je niet van olijven, ook zonder olijven is de salade heerlijk.
Lekker met stokbrood of ciabatta.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties