Rijstpannetje met doperwtjes, champignons, gedr. tomaten en roerei

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-07-2022
  • Rijstpannetje met doperwtjes, champignons, gedr. tomaten en roerei

    Rijstpannetje met doperwtjes, champignons, gedr. tomaten en roerei

    Rijstpannetje met doperwtjes, champignons, gedr. tomaten en roerei

Restje overgebleven rijst, champignons die op moesten en nog doperwtjes in de vriezer. Zo onstaond dit lekkere rijstpannetje met gedroogde tomaatjes en stukjes roerei.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram rijst of een restant witte rijst
200 gram chamignons in plakjes
1 kleine ui, gesnipperd
2 eetlepels olie
300 gram doperwtjes (diepvries)
4 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in stukjes
2 eetlepels boter
3 eieren, losgeklopt
gehakte peterselie
peper, zout
3 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus (geen ketjap !)




Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan of grote koekenpan
eventueel pan voor de rijst
keine koekenpan voor het roerei

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in water met zout volgens de bereidingswijze op de verpakking. (als je geen restje hebt)

Verhit de olie in de pan en bak hierin de uisnippers glazig.
Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mee tot ze bruin beginnen te worden.
Roer de bevroren doperwten (worden vanzelf gaar) en de stukjes gedroogde tomaten erdoor.
Laat alles op een lage warmtebron een paar minuten zachtjes sudderen.
Bak ondertussen het roerei door de boter te smelten in de kleine koekenpan.
Giet de losgeklopte eieren (gekruid met peper en zout) in de pan en blijf roeren met een houten lepel tot er kleine stukjes gestold ei ontstaan. Hoeft niet bruin te worden.
Meng de rijst, peterselie en roerei door de doperwten en champignons.
Maak op smaak met peper, zout en de sojasaus.

Serveertip

Lekker met een tomatensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten