Zomerse ovenschotel met spitskool

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2022
  • Zomerse ovenschotel met spitskool

    Zomerse ovenschotel met spitskool

    Zomerse ovenschotel met spitskool

  • Zomerse ovenschotel met spitskool

    Zomerse ovenschotel met spitskool

    Zomerse ovenschotel met spitskool

  • Zomerse ovenschotel met spitskool

    Zomerse ovenschotel met spitskool

    Zomerse ovenschotel met spitskool

Deze overheerlijke "slanke" ovenschotel ontstond door overblijfselen in de koelkast en tijdens het koken. De vvoorgekookte aardappelen zijn deze keer in stukken door de groenten gemeng kan dus ook een restant aardappelen ijn). Er zitten wat  spekblokjes door de spitskool en verder een flinke ui, appel, paprika en wat bleekselderij. Beetje geraspte kaas erover en even onder de grill.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote aardappelen, geschild in grove stukken
plm. 600 gram gesneden spitskool
1 eetlepel zonnebloemolie
plm. 100 gram magere gerookte spekblokjes
1 grote ui, gesnipperd
1 appel, geschild in blokjes (Elstar)
1 rode of oranje paprika, schoongemaakt, in blokjes
2 stengels bleekselderij, geschild, in blokjes
peper, zout
nootmuskaat naar smaak
2 theelepels kerriepoeder
1/2 theelepel cayennepeper
plm. 50 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan
ovenschaal
pan voor de aardappelen

Bereidingswijze

Kook de stukken aardappel gaar in water met zout. Giet af en laat de aardappelen goed droogstomen.

Verhit de olie de hapjespan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Bak de gesnipperde uien mee tot lichtbruin.
Voeg de appelstukjes en de paprika hieraan toe en bak een paar minuten mee.
Voeg nu de gesneden spitskool eraan toe en bak de spitskool in een paar minuten omscheppend beetgaar.
Voeg op het laatst de blokjes bleekselderij toe en bak nog even mee. De bleekselderij moet knapperig blijven.
Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder en cayennepeper.
Meng de aardappelen door de groenten.
Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal even onder de gril tot de kaas gesmolten is en lichtbruin.

Maak je de spitskoolschotel ruim tevoren en is de schaal afgekoeld? Zet de ovenschotel met spitskool dan plm. 20 ot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas een kleurtje heeft gekregen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten