Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-07-2022
  • Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

  • Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

  • Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

  • Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

  • Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

    Tunesische Shakshuka met gehaktballetjes.....

Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht met gepocheerde eieren in een tomatensaus met ui en paprika.  Een dergelijk gerecht maakte ik al met een Shakshuka van Project Gezond. De variatie van de kruiden geeft dit Makkelijke Maandag gerecht een geheel andere smaak.  

klassieke-shakshuka-van-project-gezond


huevos-a-la-flamenca-een-overheerlijk-spaans-vegetarisch-potje



 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram h.o.h gehakt en
100 gram rundergehakt, of 200 gram rundergehakt
1 kleine ui gepeld , gehalveerd en in dunne reepjes
1 el milde olijfolie
1 rode paprika , schoon in dunne reepjes
1 gele paprika schoon in dunne reepjes
1 blikje tomatenblokjes
2 eieren
1 tl mild paprikapoeder
2 pitabroodjes of 2 stevige sneetjes brood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Meng de 2 soorten gehakt met elkaar en breng op smaak met wat paprikapoeder , peper( en eventueel wat zout)
Draai met vochtige handen 3 balletjes per persoon. Verhit de olie en bak de ui samen met de gehaktballetjes op middelhoge warmtebron circa 5 minuten. Voeg vervolgens de 2 soorten paprika toe en bak de paprika 5 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en 1 flinke tl paprikapoeder, roer alles goed door en breng op smaak met zout en peper. Maak 2 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Deksel op de pan en de saus 10-15 minuten zachtjes laten pruttelen , totdat de eieren gestold zijn. Proef aan de saus en voeg zo nodig nog peper en zout toe. Rooster de pitabroodjes of sneetjes brood in de broodrooster en serveer die bij het gerecht.

Bron

Aangepast recept van A.H eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten