Indische Kip Korma

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2022
  • Indische Kip Korma

    Indische Kip Korma

    Indische Kip Korma

Lekker kipgerecht uit India ; eerst marineren we de kip om te starten met dit lekkere gerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g Kipfilet, in kleine hapklare stukjes gesneden
25 g Magere Natuurlijke Yoghurt
Zwarte peper – in poedervorm
1 el Zonnebloemolie
400 g Uien, Gehakt
4 Knoflookteentjes, gepeld en in plakjes
20 g Geraspte Gember
12 Kardemompeulen met gemalen zaden
1 el Gemalen komijn
1 el Gemalen koriander
1/2 tl Gemalen Kurkuma
1/4 tl Heet Chilipoeder
1 Indiaas laurierblad
4 Kruidnagels, met stelen verwijderd
1 el bloem
2 tl basterdsuiker
1/2 tl Zeezout (bewaar een beetje meer voor kruiden)
3 el Double Cream -
Saffraan – Een snuifje
30 cl Koud water
Verse koriander, grof gehakt – om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de plakjes kip in een niet-metalen kom, voeg het zwarte peperpoeder voor kruiden toe, voeg yoghurt toe en zet 2-6 uur in de koelkast (minimaal een half uur).
-Verhit zonnebloemolie in een pan met antiaanbaklaag, voeg uien, knoflook en gember toe en kook 15 minuten afgedekt en af ​​en toe roerend, tot de uien zacht zijn. Voeg nu gemalen kardemomzaad, komijn, koriander, kurkuma, hete chilipoeder, Indiaas laurierblad, kruidnagel toe en kook gedurende vijf minuten onder voortdurend roeren.
- Voeg de bloem, saffraan, suiker en een halve theelepel zout toe aan het mengsel en roer continu terwijl je langzaam het koude water erbij giet. Verhit op een sudder en sluit de pan met een deksel, en kook gedurende 10 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren.
-Zet het vuur uit en verwijder het laurierblad uit het mengsel. Gebruik een staafmixer om de ui-inhoud te mengen tot een gladde en sappige consistentie. Laat het afkoelen.
- Giet de gekruide kip af, zodanig dat het vlees een dun laagje yoghurt heeft.
- Doe de saus in een koekenpan met antiaanbaklaag, verwarm deze en breng aan de kook. Voeg de kip toe en kook onder af en toe roeren tot het zacht is (ongeveer 10 minuten).

Garneer met koriander en serveer.

Bron

Asian Market

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten