Siciliaanse vlees-pastasaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-07-2022
  • Siciliaanse vlees-pastasaus

    Siciliaanse vlees-pastasaus

    Siciliaanse vlees-pastasaus

Siciliaanse vleessaus is de beste spaghettisaus op aarde! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 g zoete Italiaanse worst, omhulsels verwijderd
250 g rundergehakt
1 grote ui, gesnipperd
200 g vers gesneden champignons
3 teentjes knoflook, fijngehakt
circa 800 g passata
1 blik tomatenpuree
50 cl water
50 g suiker
1 tl zout
1 tl gedroogde peterselie
1 tl gedroogde basilicum
1/4 tl gemalen rode peper
circa 450 g gekookte pasta
Geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-In een zware pot de Worst & Rundergehakt in wat olijfolie bakken . Als het begint af te brokkelen, voeg dan uien en champignons toe en blijf bakken tot het vlees gaar is.
-Voeg de knoflook op het allerlaatste moment toe, onder voortdurend roeren. Giet overtollig vet af. Voeg aan het vleesmengsel water, tomatensaus, tomatenpuree, suiker, zout, peterselie, basilicum en gemalen rode peper toe.
-Sudderen op laag, onbedekt, gedurende 2 uur, af en toe roeren. Proef en pas de kruiden dienovereenkomstig aan.

Serveer met pasta en met veel verse Parmezaanse kaas.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten