Portugese groentesoep

  • Portugees, Soep
  • 30-60 min.
  • Portugese groentesoep

    Portugese groentesoep

    Portugese groentesoep

Heerlijke soep uit Portugal 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el koudgeperste olijfolie
1 grote ajuin , gesnipperd
2 teentjes knoflook , fijngesneden
10 blaadjes verse salie (of 1 tl gedroogde salie)
1 prei , in ringen
2 - 3 aardappelen , geschild en in stukken
3 wortelen , in stukken
1 zoete aardappel , geschild en in stukken
fijn peper en zeezout
2 el citroensap , of meer naar smaak
250 g verse, gedopte tuinbonen , geweekt en kookt
1/4 kleine kool , in 2 à 3 stukken, bladen losgetrokken
wat koudgeperste olijfolie als afwerking
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer/blender

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Doe de ui, knoflook, salie en prei erin en bak een minuutje. Doe dan de aardappels, wortels, zoete aardappel of pompoen erbij en roer door. Schenk er water over tot alles onderstaat en voeg wat zout en peper toe.

Breng aan de kook, leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en kook tot alle groentes gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer (of schenk alles in de blender of foodprocessor). Zet weer terug op het vuur en voeg citroensap naar smaak toe. Gebruik je verse doperwten, doe deze dan in de soep en laat 4 minuten meekoken. Voeg dan de kool toe en laat ook een minuut meekoken tot deze net gaar is.

Proef en voeg als het nodig is extra peper en zout toe. Dien op in diepe borden met wat olijfolie erover en versgemalen zwarte peper.

Bron

EVA

Serveertip

Je kunt de soep 3 tot 5 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten