Melanzane

  • Italiaans, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-07-2022

recept van itnernet

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2-3 grote aubergines
Zout, versgemalen peper
2 teentjes knoflook, fijngesneden/geperst
60 ml olijfolie
0.5 grote ui, fijn gesnipperd
0.5 kg roma-tomaten, in blokjes*
1 bosje basilicum
boter
250 gram buffelmozzarella
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aubergines en snijd in plakken van 1 cm. Leg ze uit op een theedoek en bestrooi ze aan beide zijden met fijn zout. Laat minstens 20 minuten liggen en dep ze goed droog met keukenpapier.

Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een steelpan. Fruit de ui en 3 teentjes knoflook ca. 2 minuten en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met zout en peper en kook in ca. 30 minuten (met deksel schuin op pan) zachtjes tot een mooie saus. Neem van het vuur. Snijd 1/2 bosje basilicum fijn en meng door de saus.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng 1 teentje knoflook met 60 ml olijfolie. Leg de aubergineplakken op 2 bakplaten bekleed met bakpapier en bestrijk ze rijkelijk met de olie. Dek de bakplaten af met aluminiumfolie en bak 10 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten. Neem de aubergine uit de oven, maar laat de oven aan.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel in vier delen. Leg op de bodem van de ovenschaal een laagje (1/4 deel) aubergines. Bouw de ovenschotel vervolgens op door 3 lagen te maken van telkens tomatensaus, aubergines, mozzarella en de overige basilicumblaadjes van het bosje. Eindig met een laag mozzarella en Parmezaanse kaas. Even goed aandrukken.

Bak de melanzane 35 minuten in de oven.

Bron

https://ilovefoodwine.nl/recept/perfecte-melanzane-alla-parmigiana/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten