Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2022
  • Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

  • Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

  • Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

  • Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

  • Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

  • Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

    Zomers stoofpotje met verse groente, kippendij en spekblokjes.

 Een stoof in de zomer? Zeker wel en met kip en deze ingrediënten hoeft de stoof maar 20 minuten te pruttelen. Lekker zomers gerecht en alles uit één pan. Uitstekend gerecht om op de camping lekker buiten te bereiden . Serveer je het met brood, dan heb je inderdaad maar één pan nodig. Met rijst en macaroni smaakt dit stoofpotje natuurlijk ook erg lekker. ( Scheelt wel één pannetje meer afwas)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram kippen dijen in stukjes( meeste vet verwijderd)
100 gram gerookte spekblokjes
2 grote trostomaten ontveld in stukjes
1 gele paprika in stukjes
½ courgette in stukjes
1 kleine rode ui gesnipperd
2 teen knoflook uit de pers
½ winterpeen in stukjes
verse gemengde Italiaanse kruiden gesnipperd ( of gedroogde ruim 1 el)
1 el tomatenpuree
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Verwarm een hapjespan of wok en bak de spekreepjes zachtjes uit. Haal ze uit de pan en verwijder het meeste vet. Bestrooi de kip stukjes met gemalen peper en bak ze in enkele minuten bruin in het overgebleven vet. Haal ook de kip stukjes uit de pan en zet opzij.

Voeg zo nodig 1 el olie toe en fruit de ui met de knoflook en rode peper zachtjes enkele minuten.

Voeg de tomaten puree toe en bak even mee. Vervolgens gaan de verse ontvelde tomatenstukjes in de pan. Breng op smaak met de vers gesnipperde Italiaanse kruiden. Even meebakken en een klein schepje suiker toevoegen. De paprika, courgette en wortel toevoegen en eventueel 50 ml tomatensap. Alles goed doorroeren kip en spekblokjes toevoegen. Deksel op de pan en circa 20 minuten laten pruttelen.

Even proeven en de stoof eventueel verder op smaak maken met peper en eventueel zout.

Serveertip

Serveer met wat gesnipperde bladpeterselie. Brood f rijst naar keuze. In plaats van verse tomaten kun je ook eventueel een blikje gepelde tomaten gebruiken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten