Kerrie pastinaaksoep met peer

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.

Heerlijk soepje
ook lekker als amuse  soepje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
50 gram boter
1 ui gesnipperd
2 theelepel kerriepoeder
400 gram pastinaak ( geschild en grof gesneden )
800 ml kippenbouillon
400 gram peren geschild en in kwarten
125 ml creme-fraice
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer of blender

Bereidingswijze

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en kerrie hierin op middelhoog vuur.
Voeg de pastinaaken de bouillontoe , breng aan de kook en laat op lage stand 15 min koken.

Verwijder de klokhuizen van de peren en snij het vruchtvlees in blokjes
Voeg tweederde van de peer toe aan de soep en kook nog 5 min.
Laat de soep iets afkoelen en daarna Pureren
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de soep nog even en giet in 4 borden of kommetjes
Verdeel de creme-fraice en de rest van de peer erover.

Bron

Tijdschrift

Serveertip

Lekker met geroosterd brood of sesamkaasstengels

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pejejaru avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten