Kerrie pastinaaksoep met peer
- Nederlands, Soep
- 20-30 min.
Heerlijk soepje
ook lekker als amuse soepje
Ingrediënten 4 recipe.people
50 gram boter1 ui gesnipperd
2 theelepel kerriepoeder
400 gram pastinaak ( geschild en grof gesneden )
800 ml kippenbouillon
400 gram peren geschild en in kwarten
125 ml creme-fraice
Benodigdheden
Staafmixer of blenderBereidingswijze
Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en kerrie hierin op middelhoog vuur.
Voeg de pastinaaken de bouillontoe , breng aan de kook en laat op lage stand 15 min koken.
Verwijder de klokhuizen van de peren en snij het vruchtvlees in blokjes
Voeg tweederde van de peer toe aan de soep en kook nog 5 min.
Laat de soep iets afkoelen en daarna Pureren
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de soep nog even en giet in 4 borden of kommetjes
Verdeel de creme-fraice en de rest van de peer erover.
Bron
Tijdschrift
Serveertip
Lekker met geroosterd brood of sesamkaasstengels