Klassieke ratatouille
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
"Deze hartige Franse groentestoofpot is perfect voor een supergezond doordeweeks avondmaal. ” Geef er brood of rijst bij .
Bereidingswijze
- schil en snij de uien in partjes, schil en snij de knoflook fijn. Schil de aubergines en courgettes, ontpit de paprika's en snijd ze in blokjes van 2,5 cm. Snijd de tomaten grof. Pluk de basilicumblaadjes en zet apart, snijd de stelen fijn.
-Verhit 2 eetlepels olie in een grote braadpan of steelpan op middelhoog vuur, voeg de gesneden aubergines, courgettes en paprika's toe (het kan zijn dat je dit in porties moet doen) en bak ongeveer 5 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn, maar niet doorgekookt. Schep de gekookte groenten in een grote kom.
-Voeg in de pan de ui, knoflook, basilicumstengels en tijmblaadjes toe met nog een scheutje olie, indien nodig. Bak gedurende 10 tot 15 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
-Doe de gekookte groenten terug in de pan en roer er de verse tomaten uit blik, de balsamico en een flinke snuf zeezout en zwarte peper door.
-Roer goed door elkaar en breek de tomaten met de achterkant van een lepel. Dek de pan af en laat op een laag vuur 30 tot 35 minuten sudderen, of tot het ingedikt, plakkerig en zoet is.
-Scheur de basilicumblaadjes erdoor, rasp de citroenschil erdoor en breng zo nodig op smaak.
Bron
Jamie Oliver - Pinterest