Gemarineerde ribbetjes met marinade van sinaasappel-whisky

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-07-2022
  • Gemarineerde ribbetjes met marinade van sinaasappel-whisky

    Gemarineerde ribbetjes met marinade van sinaasappel-whisky

    Gemarineerde ribbetjes met marinade van sinaasappel-whisky

Eerst marineren ( maak de marinade een dagje van tevoren. Zo kan het vlees zeker de heerlijke smaken van de marinade opnemen) ; en dan bakken in de oven  ...super lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie extra vierge
1 kg vleesribben
grof zeezout
peper
1 knoflookteentje
2 eetlepels 'Seville Orange Marmelade' Mackays (voor de marinade)
enkele takjes citroentijm (voor de marinade)
3 eetlepels whisky (voor de marinade)
1 sinaasappel (sap)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 à 12 u marineertijd + 40 min. gaartijd

-Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat een halfuurtje trekken zodat de smaken en geuren goed vrijkomen.
-Haal de ribbetjes uit de koelkast en laat ze minstens 1 u marineren alvorens ze te bakken.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en grof zeezout.
-Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en laat die goed heet worden. Bak de ribbetjes langs beide kanten.
-Neem een ovenschaal of braadslede, schik er de ribbetjes in en laat ze voor ± 40 min. garen.
-Haal de ribbetjes uit de oven en dien meteen op.


Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten