Aziatische roerbak met pittig gehakt.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-07-2022
  • Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

  • Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

  • Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

  • Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

  • Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

  • Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

    Aziatische roerbak met pittig gehakt.

Lekker, snel en eenvoudig gerecht met veel groente. Heerlijk op smaak gebracht  met wat sojasaus, knoflook, chilipeper,  ketjap en gembersiroop.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
120 -150 gram rijst naar keuze
1 teen knoflook gesnipperd

2 el arachideolie
100 gram rundergehakt
100 gram h.o h gehakt
½ tl chilivlokken
2 el ketjap
300 gr broccoli in roosjes van 1 cm
stronk geschild en in kleine blokjes gesneden.
2 el gembersiroop
2 el sojasaus
150 gr verse boerensoepgroenten

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, snijplank, mes en pan

Bereidingswijze

Breng water met ½ kippenbouillonblokje met minder zout aan de kook en kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af ( vang het kookvocht op) en laat met het deksel op de pan tot gebruik staan.

Breng ondertussen voor de broccoli het kookwater van de rijst aan de kook. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak het gehakt met de helft van de knoflook, de chili vlokken en ketjap in 6 min bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan (maak de pan nog niet schoon) en houd het vlees warm op een bord onder aluminiumfolie.

Voeg als het water kookt de broccoli en de stukjes stronk toe en blancheer 2 min. Giet af.

Verhit de rest van de olie in de eerder gebruikte wok en roerbak de broccoli met de rest van de knoflook 2 min op hoog vuur. Voeg de gembersiroop, sojasaus en soepgroente toe en roerbak nog 1-2 minuten.

Serveer de rijst in een( voorverwarmde) kom en leg de groente en het gehakt ernaast. Serveer en bestrooi eventueel nog met wat peper uit de molen.

Bron

AH site recept iets aangepast eigen tekst en foto's

Serveertip

Er kan een spiegeleitje bij geserveerd worden, maar dat leek ons wat teveel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten