Gamba's in citroenroomsaus op een bedje van linguine.

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-07-2022
  • Gamba's in citroenroomsaus op  een bedje van linguine.

    Gamba's in citroenroomsaus op een bedje van linguine.

    Gamba's in citroenroomsaus op een bedje van linguine.

  • Gamba's in citroenroomsaus op  een bedje van linguine.

    Gamba's in citroenroomsaus op een bedje van linguine.

    Gamba's in citroenroomsaus op een bedje van linguine.

  • Gamba's in citroenroomsaus op  een bedje van linguine.

    Gamba's in citroenroomsaus op een bedje van linguine.

    Gamba's in citroenroomsaus op een bedje van linguine.

  • Gamba's in citroenroomsaus op  een bedje van linguine.

    Gamba's in citroenroomsaus op een bedje van linguine.

    Gamba's in citroenroomsaus op een bedje van linguine.

Gemakkelijke en snelle pasta van gamba's in citroen roomsaus. Uitstekend voor een zomerse avond. Lekker fris en snel bereid met gangbare en eenvoudige ingrediënten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram gamba's
1 citroen
rasp van de citroen
sap van de citroen
125 ml room om te koken
4 takjes verse oregano gesnipperd
4 takjes tijm gerist
120 gram linguine
1/2 bouillonblokje kip met minder zout

1 sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
klontje roomboter zonder zout
1 tl maizena
om te garneren wat gesnipperde bladpeterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, hapjespan, snijplank, mes

Bereidingswijze

Smelt het klontje roomboter in een hapjespan en fruit de sjalot met de knoflook enkele minuten. Voeg vervolgens de gamba's toe en laat even meebakken. Vervolgens de oregano, tijm ,citroenrasp en het sap toevoegen. Breng op smaak met peper uit de molen en een snufje zout. Laat alles garen, totdat de garnalen roze zijn. Kook ondertussen de linguine in water met het halve bouillonblokje gaar. Giet af en laat uitlekken.

Klop 1 tl maizena door de room en voeg deze toe. Laat even pruttelen , indikken en klaar !

Serveer de gamba's in de citroen roomsaus op de linguine en bestrooi met wat van de gesnipperde bladpeterselie.

Serveertip

Lekker met een groene salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten